Borås

  • Agnes Karlsson från Borås hjälper familjer i juletid. Foto: Privat

Agnes Karlsson hjälper familjer i juletid

Julen närmar sig med stormsteg, men i vissa familjer räcker pengarna inte till. Men det finns hjälp att få. Agnes Karlsson från Borås har startat Julhjälpen i Borås.

Agnes Karlsson startade Julhjälpen i Borås i september i år. Gruppen startade hon på Facebook då hon vet att det finns en massa familjer som inte har ekonomin att köpa julklappar till sina barn, och för att hon vill kunna hjälpa alla hon kan för att de ska få en fin jul samt fina julklappar.

Hur mycket tid spenderar du på julhjälpen?
Jag spenderar ganska mycket tid på detta, vilket jag inte har något emot, det som tar mest tid är att åka runt eller möta upp givarna, men det har jag inget emot som sagt. Jag gjorde gruppen aktiv i går och har redan både hämtat och mött upp givare som har skänkt julklappar till familjerna.
Är det familjer som hört av sig?
Det är en hel del familjer som har hört av sig på så kort tid, på sidan ligger just nu sju ärenden ute, men det är fler på gång. Dock har jag inte avslutat något ärende än, men fortsätter det i denna takten så kommer flera ärenden avslutas inom kort och julklapparna kommer att levereras till familjerna.
Hur gör man för att skänka julklappar eller ansöka om julklappar?
Är du i behov av hjälp med julklappar till dina barn, eller om du vill bidra med julklappar och hjälpa familjerna så är ni varmt välkomna att gå med i gruppen Julhjälpen i Borås på Facebook. I gruppen ligger de aktuella ärendena uppe och det står där ålder på barnen samt vad de önskar sig.
Är det några företag som erbjudit sig att skänka något? 
Än så länge är det även ett företag som jag har fått kontakt med som gärna vill hjälpa till med julklappar även de, vilket uppskattas något enormt från alla håll!
—–
Agnes kommer fortsätta att ta in ärenden till den 15:e december, och sedan leverera julklapparna till familjerna senast den 22 december så de har tid att slå in julklapparna med mera. I Facebookgruppen Julhjälpen i Borås kan familjer och privatpersoner ansöka om hjälp med julklappar. Privatpersoner kan också skänka saker till de sökande.

 

Tryck HÄR för att komma till Julhjälpen i Borås.

Pierre Jönsson Ågren
pierre@borasnyheter.se