Nordic PM har genomfört en uthyrning av lokaler, omfattande sammanlagt 4 055 kvm till Borås Stad för uppdragsgivaren Offentliga Hus räkning.

Det nytecknade hyresavtalet med Borås Stad avser lokaler om sammanlagt 4 055 kvm i fastigheten Simonsland 11, på Viskastrandsgatan 3-5 i centrala Borås. Hyresavtalet träder i kraft den 1/10 2017 och löper över tio år. Arbetena med lokalanpassning för den nye hyresgästen har startat. Uthyrningen innebär att fastigheten, vars sammanlagda yta omfattar sammanlagt drygt 6 400 kvm, därmed är fullt uthyrd.

I lokalerna har Borås Stad för avsikt att utöka sin befintliga verksamhet ”Träffpunkt Simonsland” som är ett allaktivitetshus i kommunal regi, och som beskrivs som ”en träffpunkt där Borås stads alla medborgare lätt hittar information, aktiviteter och gemenskap”.

– Vi är väldigt glada över att det goda samarbetet med hyresgästen Borås Stad resulterat i att vi kunnat tillgodose deras lokalbehov i den fastighet som vi förvaltar för vår uppdragsgivare Offentliga Hus räkning i och med denna uthyrning, säger Joakim Orthén, VD, Nordic PM.

– Vi på Offentliga Hus har satt en ära i att vara en god samhällsaktör i vår roll som försörjare av lokaler och samhällsfastigheter till det offentliga Sverige, och det är därför mycket glädjande att vi i samband med detta kunnat fördjupa vår relation med Borås Stad och deras verksamhet för medborgarna, säger Lars Holm, VD Offentliga Hus.