Europamästerskapen i livräddning har nu nått sitt slut. Mästerskapet gick av stapeln i Belgien, i Brugge för poolgrenarna och i Oostende i havsgrenarna. Sverige lyckades uppnå stora framgångar i poolgrenarna de första dagarna. Atleterna lyckades erövra hela åtta finalplatser varav ett brons i grenen Line Throw för seniorherrarna med Pontus Karlsson och Filip Christensson. Junior dam var också mycket nära medalj i samma gren men placerade sig slutligen på en fjärde plats.

Förhoppningarna på att några av våra atleter skulle lyckas erövra medaljplatser även i havsgrenarna i Oostende, var stora. Medaljplatserna var nära och Sverige tog totalt 8 finalplatser i havsgrenarna. Absolut bäst resultat presterade svenskarna på Ski Race där seniorherrarna Pontus Karlsson och Oskar Ahlgren kom vidare till final och tog hem en fjärde respektive femte plats. Juniortjejen Matilda von Sicard lyckades även kamma hem en tolfte plats i samma gren.

Det svenska landslaget var representerade med totalt 11 atleter- en ovanligt stor trupp och med flera nya intressanta atleter i både senior- samt juniorklass som för första gången genomförde ett internationellt mästerskap.

Livräddning som sport är en sport med ett livsviktigt syfte. Sporten uppkom för att uppmuntra livräddare att behålla de färdigheter, skicklighet och den fysisk kondition som krävs för att utföra livräddning. Det går att tävla i olika grenar- både i hav och i pool. Utöver det bedöms utövarna även i något som kallas för SERC- ett prov på första hjälpen-kunskaper. I SERC bedöms lagens förmåga att tillämpa livräddning i en simulerad nödsituation som är okänd för dem före starten