I höst ger Uno Svenningsson och Michael Jeff Johnson två välgörenhetskonserter tillsammans, till förmån för barnrättsorganisationen Erikshjälpens arbete. Den 1 oktober spelar Svenningsson och Johnson i Korskyrkan i Borås.

Uno Svenningsson är i höst aktuell som en av deltagarna i tv-programmet Så mycket bättre. Vid konserten i Borås kommer Michael Jeff Johnson att spela och sjunga sin egen musik under en del liksom Uno Svenningsson, tillsammans med sin trio, under en del. De kommer också sjunga och spela tillsammans. Det blir många kända och omtyckta sånger som till exempel ”Under ytan” och ”Han går aldrig förbi dig” men även nyare musik. Innerliga texter och personliga uttryck gör att sångerna kommer nära och berör.

– Tidigt i våras möttes Uno Svenningsson och Michael Jeff Johnson för första gången för att spela tillsammans. Det blev ett givande samarbete som resulterade i två fantastiska konserter. Vi är glada över att samarbetet fortsätter och att vi nu får välkomna Boråsborna till en fin konsertkväll med glimrande bra musik, gott budskap och varm medmänsklighet, säger Samuel Åhl på Erikshjälpen.

Den 29 september blir det också en konsert i Västerås. Konserterna arrangeras till förmån för Erikshjälpens arbete. Vid konserten i Borås går överskottet till Solrosen, ett ett projekt som ger hjälp och stöd åt barn och ungdomar med en nära anhörig som är frihetsberövad. Solrosen drivs av Göteborgs Räddningsmission, med stöd från Erikshjälpen. Barn till frihetsberövade erbjuds olika former av stöd till exempel individuella stödsamtal, stödgruppsverksamhet, musikverksamhet och lovaktiviteter. Inom Solrosen finns också uppsökande arbete i häkten och anstalter och föräldracirklar på anstalter. Solrosen har verksamhet i Göteborg och Borås.