Betongbarriärer på plats utanför varuhuset Gekås Ullared en vecka efter en man i 65-årsåldern kört in vid utgången till varuhuset. Polisen har inlett en förundersökning mot mannen för bland annat allmänfarlig ödeläggelse.

Klockan 19.53 den 18 juli kom larmet till polisen att en man kört in en personbil mot varuhusets utgång. Innan polisen var på plats kunde föraren snabbt omhändertas av väktare. Efter att föraren förhörts av polisen inleds en förundersökning mot mannen med brottsrubrikerna skadegörelse, vållande till kroppsskada och allmänfarlig ödeläggelse. Ingen blev allvarligt skadad i och med händelsen.

– Som förebyggande åtgärd har vi satt upp betongbarriärer runt ett större område utanför utgången och vägen in till varuhuset, säger Jan Wallberg, koncern-vd Gekås Ullared.

– Detta ska ses som en första åtgärd, säger Boris Carlsson, säkerhetschef Gekås Ullared.

– Vi är otroligt glada att ingen kom till skada och jag tror många uppskattar att vi snabbt har satt upp barriärer som skyddar, sänker fart och förebygger, säger Jan Wallberg.

– De första dagarna handlade om att få en bild av vad som hänt, prata med personal och möta kunder, även flera poliser var på plats i varuhuset för att hjälpa till att svara på frågor från besökare. För oss har det varit viktigt att möta så många besökare som möjligt och få alla att känna sig trygga, säger Jan Wallberg.

Från om med i går kväll står nio betongbarriärer utanför Gekås varuhus.