Den 27 juni meddelade Miljöstrategen, efter extern revision, att No Limit Street Art 2017 uppfyller kraven för miljödiplomerat event enligt kriterierna för Svensk Miljöbas. Det innebär högst sannolikt att No Limit är världens första street art festival som erhåller en miljödiplomering.

– Vi kan naturligtvis inte till 100% säga att det är världsunikt, men varken vi, Miljöstrategen eller Borås Stads miljöutredare har funnit några andra exempel. Diplomeringen ligger helt i linje med såväl festivalens, stadens som Borås TMEs tankar om att minimera miljöpåverkan i samband med större evenemang i staden, säger Stina Hallhagen, projektledare No Limit Street Art Borås.

I den revision som görs inför diplomeringen krävs att minst 75% av specificerade praktiskt åtgärdspunkter uppfylls. No Limit klarade hela 95% av åtgärdspunkterna och har därför klarat diplomeringen med råge.

– Precis som för andra miljödiplomerade event kommer också en revision ske under själva festivalen. Då granskas No Limit genom ytterligare en revision för att se att vi håller vad vi lovat och säkerställa miljöarbetet hela vägen, fortsätter Stina Hallhagen.

Miljödiplomering av event
Svensk Miljöbas har en metod för miljödiplomering av event som bygger på ett antal obligatoriska moment och att eventet uppfyller minst 75% av en praktisk åtgärdslista.

 

No Limit är en street art festival som bjuder in konstnärer från hela världen att delta i förvandlingen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. Festivalen innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer. No Limit såg dagens ljus första gången i september 2014, 2015 gjorde vi det igen och nu har festivalen blivit ett biennalevenemang. Varmt välkommen till Borås 3-10 september 2017.