Vård i fokus öppnar nu sitt första HVB-hem i Borås. Insatsen vänder sig till pojkar från 13 år till och med 17 år med psykosocial problematik. Vård i fokus arbetar utifrån systemteoretisk grund och anknytningsteori med verktyg såsom ART, Connect, SDQ, och MI. Vi tillämpar även egna unika metoder som bygger på mångårig erfarenhet och forskning från University of Oxford i England.

Vi erbjuder en individuellt utformad behandling i en familjelik miljö. HVB-hemmet Villa Solås rymmer åtta boende ungdomar och är beläget i ett litet villaområde nära till centrum, skolor och fritidsaktiviteter. Här finns tillgång till stora utrymmen och många olika aktiviteter både inomhus och utomhus.

Varje ungdom får tillgång till flera erfarna och utbildade behandlingsassistenter som följer dem genom behandlingsperioden. ”Barn som farit illa skall tas om hand i ett sammanhang där nätverket av vuxna håller om, håller i och håller ut! ” säger Affärsområdeschef Peter Engelin som har lång erfarenhet inom HVB verksamheten. Personalen består av socionomer, behandlingspedagoger och personal med relevant högskoleutbildning.