Det blir ännu större fokus på att samla idrotterna i stadskärnan när SM-veckan flyttar in i Borås den 30 juni – 7 juli. Koncentrationen i stadskärnan blir framför allt kring Sandwalls Plats, Viskan och Stadsparken.

– Sedan vi arrangerade SM-veckan 2014 har antalet idrotter ökat nästan 25% och det innebär i sig stora utmaningar att få ihop väl fungerande och intressanta arenor. 2014 var det stort fokus på Stora torget, den här gången har vi valt att fokusera mer på ytorna i Stadsparken, i och utmed Viskan samt Sandwalls. Det blir mer sammanhållet, trivsammare och vi kan nyttja befintliga miljöer och byggnader på ett annat sätt. Idrotterna tillsammans med utställare, kringaktiviteter och andra happenings i parken kommer att skapa en bättre helhet. Vi överger dock inte torget, det blir mer av ett ungdomens torg med street fotboll och andra aktiviteter, säger Maria Krafft Helgesson, projektledare SM-veckan Borås.

Andra arenor som tillkommit är bland annat Viaredssjön där delar av de snabbare vattensporterna samlas. Det blir också ett större kluster med idrotter kring Borås Arena med nyttjande av så gott som samtliga planer och mindre arenor i direkt anslutning.

– Vi försöker hålla ihop det på så få geografiska områden som möjligt och med 50 idrotter känns det som vi lyckats fantastiskt på den punkten. Några ”satellit”-arenor är naturligtvis oundvikligt, men det är väldigt få platser som bara nyttjas för en enda idrott. Sandwalls Plats får också en mer betydande roll den här gången. Här kommer vi samla brottning, boxning och den synnerligen spektakulära idrotten HEMA (Historical European Martial Arts) vilket jag tror kommer bli en stor publikdragare, fortsätter Maria.

HÄR utspelar sig dem olika grenarna.