2014 och 2015 rönte No Limit Street Art stor uppmärksamhet världen över, med representation i många internationella medier. Nu är festivalen tillbaka och 3-10 september 2017 fylls Borås återigen med nya verk i den offentliga miljön.

Datumen utökas

Vid tidigare tillfällen har festivalen pågått under fyra dagar, torsdag-söndag. Nu utökas festivalen till det dubbla, åtta dagar, söndag till söndag. Konstnärerna kommer från hela världen och fler dagar erbjuder större flexibilitet.

– Vi vill med det längre datumspannet utöka festivalen och upplevelsen. Det blir något av en mjukstart i början. På det här sättet kan konstnärerna börja sin skapandeprocess olika dagar utan att den inbitne besökaren missar något. Vi har märkt från tidigare festivaler att många är på plats för att följa hela processen från en blank vägg till färdigt verk. Under veckan eskalerar festivalen med spännande kringarrangemang och aktiviteter kopplade till street art, och de sista dagarna blir det full aktivitet överallt, säger Stina Hallhagen, projektledare No Limit Street Art.

Än en gång kuraterar Shai Dahan festivalen

Street art-konstnären Shai Dahan flyttade till Borås 2010. 2012 uppmärksammades Dahan för en separatutställning på Borås Konstmuseum samt medverkan i Borås Internationella Skulpturbiennal där Dahan skapade en av Borås första muralmålningar. Dahan deltog också i projektet United Buddy Bears – the minis, julen 2012. No Limit är i grunden ett initiativ av Dahan som också kuraterat festivalen sedan starten, vilket även är fallet 2017.

– Det känns fantastiskt att få chansen att göra det igen. No Limit är som mitt tredje barn och street art-kulturen och staden Borås har vuxit tillsammans de senaste åren. Jag blir fortfarande fascinerad över att se bilder från målningarna och välkända platser i Borås i internationella magasin för gatu- och samtidskonst. Varje gång får jag ett leende på läpparna och tänker att vi verkligen förändrat något med Borås, från grunden, säger Shai.

No Limit är en street art festival som bjuder in konstnärer från hela världen att delta i förvandlingen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. Festivalen innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer. No Limit såg dagens ljus första gången i september 2014. 2015 gjorde vi det igen och nu ser vi fram emot att välkomna dig till Borås 3-10 september 2017.