Kultur & Nöje

  • Foto: TEN Music Group

Zara Larsson i känsloladdat toppmöte

Zara har under 2016 varit en av Sveriges mest utmärkande artister som snabbt etablerat sig internationellt. Inte nog med att hennes låt ”Lush Life” nått över 500 miljoner streams på Spotify så har alla hennes låtar totalt nått över miljardgränsen.

Hon har tillsammans med David Guetta gjort den officiella EM-låten ”This Ones For You” och öppnade mästerskapet med en storslagen show i Paris. Hon vann dessutom två MTV EMA’S som ”Best New” och ”Best Worldwide Act”. Hennes år har också bestått av ett stort antal singlar som alla spelats flitigt världen över och många är nog villiga att hålla med om att Zara var årets stora stjärna på alla de största svenska festivalerna.

År 2017 får vi ta del av det efterfrågade nya albumet och det råder ingen tvekan om att fler stordåd är att vänta. Det är med stolthet vi meddelar att Zara den 16:e januari gör sitt första live uppträdande för året på scenen i Globen under Idrottsgalan.

Zara Larsson har erövrat land efter land på samma sätt som till exempel Henrik Stenson och Sarah Sjöström. Vi vill öppna årets gala med den största för de största helt enkelt och hylla alla otroliga idrottsstjärnor vi har i Sverige, säger Idrottsgalans VD Stephan Rimér.

Idrottsgalan direktsänds från Globen i SVT1, SVT Play och Sveriges Radio den 16 januari.

Sändningstider: Röda mattan: SVT Play kl 16:45-17:30
Uppsnack: SVT Play kl 18:30-20:00
Prisceremoni: SVT1 och SVT Play kl 20:00-22:30
Eftersnack: SVT Play kl 22:30-23:00

Pierre Jönsson Ågren
pierre@borasnyheter.se