Just nu pågår årets Krisberedskapsvecka och årets tema är mat. Idag bjöds därför eleverna på Nyströmska på ”krismaten” chili sin carne med havreris, majs och morotsstavar lagat på en stor muurikka.

– Det är roligt att få prova både att maten är god och att vi har beredskap att servera stora mängder mat utan el, säger Eva-Lott Blixt, kostchef på Söderköpings kommun och en av initiativtagarna till dagens aktivitet. Kommentarer jag fått är att eleverna var överraskade över att maten var så god och det var en hel del som tog påfyllning, avslutar en nöjd Eva-Lott.

På plats fanns även Räddningstjänsten Östra Götaland, Polisen, Försvarsmakten, Lottorna, Bilkåren samt kommunens säkerhetskontor.

– Vi tänkte att det var ett bra tillfälle att visa upp övriga verksamheter som har stor betydelse vid en kris, berättar Alexander Klanfar, säkerhetssamordnare på Söderköpings kommun. Det har ställts många frågor och eleverna är nyfikna och vill veta mer. Jag måste säga att vi är väldigt nöjda med aktiviteten och funderar redan på hur vi kan göra flera liknande saker i framtiden, avslutar Alexander.