Alingsås

  • Ingvar Ivarsson centrumchef på Gallerian Storken tillsammans med Lokalens ägare Henrik Nilsson och Jennie Andersson framför den kommande saluhallen.

Här öppnar Alingsås Saluhall under våren 2021

TB-Gruppen har tecknat hyresavtal med Tranquilo Kitchen Equipment AB, i Alingsås mer känt som Lokalen, som under våren öppnar saluhall i det gamla stenhuset med entré mot Kungsgatan tillhörande Gallerian Storken.

Efter årsskiftet börjar ombyggnationen och till våren invigs Alingsås Saluhall. Bakom satsningen står Henrik Nilsson och Jennie Andersson, som sedan två år tillbaka driver delikatessbutiken Lokalen på Hjelmqvistska gården i Alingsås. Från att ha startat sin verksamhet i liten skala med fokus på italienska delikatesser har man successivt utökat utbudet och nu är det dags att ta nästa steg och fortsätta utveckla verksamheten.

– För oss var det viktigt att hitta en lokal där vi har möjlighet att skapa den rätta känslan, säger Henrik Nilsson. Det gamla stenhuset mitt på Kungsgatan med dess kullersten känns helt rätt för oss. Här vill vi skapa en mötesplats för alla matintresserade alingsåsare och vidareutveckla vårt koncept.

– Vi älskar matlagning och vill utveckla den delen ännu mer. Utöver ett breddat sortiment av råvaror kommer vi att satsa ännu mer på samarbeten med engagerade matentusiaster i närområdet. Vi vill också erbjuda våra gäster att sitta ned en stund och njuta av riktiga delikatesser och ett gott glas vin om man vill – både inne i butiken och på en uteservering längs Kungsgatan, säger Jennie Andersson.

– Responsen som vi fick av nyheten att vi skulle öppna Alingsås Saluhall har varit överväldigande! Vi är så oerhört tacksamma för att vi har så engagerade och härliga kunder och det är tydligt att alingsåsarna längtar efter en riktig saluhall. Därför är det väldigt skönt att nu kunna berätta var Alingsås Saluhall kommer att vara någonstans, säger en förväntansfull Jennie Andersson.

Nuvarande hyresgäst, Flying Tiger, har valt att inte förlänga sitt kontrakt och lämnar därmed Gallerian Storken och Alingsås. Flying Tiger kommer ha öppet som vanligt fram till jul.
– Det är självklart tråkigt att Flying Tiger väljer att lämna Alingsås, säger Ingvar Ivarsson, centrumchef på Gallerian Storken. Samtidigt får vi in en lokal aktör som vi har mycket stort förtroende för. Med deras unika sortiment blir Alingsås Saluhall ett tillskott för både Gallerian Storken och hela centrumhandeln. Vi är mycket glada att de valt att hyra hos oss och ser med tillförsikt framemot att fortsätta utveckla handeln i Alingsås.

Pierre Jönsson Ågren
pierre@borasnyheter.se