Efter förra årets succé blir det återigen ett publikt nyårsfirande på Stora torget i Borås. Det nya året firas in med en timmas festligheter vid tolvslaget.

Inramningen för årets nyårsfirande på Stora torget blir ljus, ljud och eld. Under en timmas tid kan boråsare och besökare fira tolvslaget tillsammans och uppleva eldkonstnärer, neondansare och DJ.

– Vi vill att alla ska se Stora torget som sitt vardagsrum. En naturlig plats för möten mellan generationer och kulturer. Alla är välkomna, säger Anna Liljenby, samordnare stadsliv på Borås TME.

Det är för andra året i rad som ett publikt nyårsfirande arrangeras på Stora torget. Första firandet skedde i samband med Borås 400-årsjubileum och arrangerades för att fira ut året men var också ett avstamp mot framtiden.

– Vi såg i fjol hur uppskattat firandet var och vi vill ge ännu fler möjligheten att få uppleva när Stora torget blir ett dansgolv. Känslan av att tillsammans med tusentals andra, få räkna ned och fira in det nya året, säger Helena Alcenius, VD på Borås TME.

Festligheterna på nyårsafton pågår klockan 23.30-00.30 och arrangeras av Borås TME i samarbete med Borås City. Från arrangörernas sida är evenemanget fritt från fyrverkerier och alkohol.