Sverige

Delar av ”Allén” stängs mot Järntorget

Helgen den 17-19 juni stängs ”Allén” i höjd med Hagakyrkan i riktning mot Järntorget. Samtidigt pågår West Pride i centrala stan. Bilister får räkna med betydligt längre restid via omledningsvägen.

På grund av Västlänkens arbete med fjärrvärme och fjärrkyla stängs delar av ”Allén” för fordonstrafik i höjd med Hagakyrkan i riktning mot Järntorget. Avstängningen gäller från fredagen den 17 juni klockan 18.00 till måndagen den 20 juni klockan 05.00.

Lång omväg

Under den här tiden leds fordonstrafiken om till Vasaplatsen, Övre Husargatan, Linnéplatsen och Linnégatan. Detta innebär både en lång omväg och ökad trafik på dessa vägar – därför tar resan minst dubbelt så lång tid på omledningsvägen jämfört med den ordinarie vägen via ”Allén”.

Tung trafik hänvisas via Vasaplatsen, Wavrinskys Plats, Sahlgrenska, Linnéplatsen, Vegagatan och Linnégatan.

Bilister bör välja andra färdsätt

Under samma helg pågår West Pride med många människor i rörelse i centrala stan, framförallt när paraden anordnas under lördagseftermiddagen. Detta kan försvåra framkomligheten ytterligare och därför bör bilister endast köra i centrala Göteborg om man har området som målpunkt. Allra bäst är det om man kan åka kollektivt, gå eller cykla.

Om man måste ta bilen så får man vara ute i god tid – särskilt eftersom det samtidigt råder begränsningar i Tingstadstunneln och Gnistängstunneln. Ett tips till bilisterna är att ladda ner Trafiken.nu-appen – på så sätt kan man se var köerna är just nu, få push-notiser om trafikstörningar och följa det aktuella trafikläget från över 200 trafikkameror.

 

Pierre Jönsson Ågren
pierre@borasnyheter.se