Dansk-Etiopiskan Sylvia Mmboga Medugu tog andra raka segern i Rosa Bandet-loppet, och tog sig in på andra plats genom tiderna med fina 33.54 på den kuperade milbanan på Lidingö.

Sylvia Mmboga Medugu satte hög fart från början i Rosa Bandet-loppet (f d Lidingö Tjejlopp), hon blev snart ensam och kunde forcera den kuperade milen i eget majestät. Med tiden 33:54 gick Sylvia, som vann även fjolårets lopp, in på andra bästa tid genom tiderna – endast 27 sekunder från banrekordet.- Jag har sprungit två gånger tidigare och visste vad som väntade ute på banan. Jag är väldigt nöjd med mitt lopp, säger Sylvia.

Det blev en hård kamp om titeln bästa svenska löpare. Madeleine Larsson, Sofia Öberg och skidåkaren Maria Gräfnings höll ihop genom loppet och på upploppet avgjorde Madeleine till sin fördel före Sofia och Maria, på placering 5-7.- Det var ett jätteroligt lopp och kul att kunna hjälpas åt att dra. Jag fick en lucka i Karins backe och körde på, säger en strålande glad Madeleine som är en trogen Lidingöloppslöpare.

Under söndagseftermiddagen springer drygt 4 000 kvinnor och män Rosa Bandet-loppet och bidrar till forskningsarbetet mot cancer, i samarbete med Cancerfonden.