Världen

Apples 2020 var en hit, vad har de på agendan härnäst inför 2021?

För en del bolag gick 2020 som på räls.Det har varit en spännande tid, framförallt för Tech-bolag såsom Netflix, Google, Amazon, och Apple. Något som har varit tydligt särskilt i Apples fall är att man har haft ett rejält tempo med att hålla stora föredrag och pumpa ut många nya och spännande produkter. Det var ett fantastiskt år för Apple och detta reflekterades tydligt på deras aktiepris som steg med hela 81%. Nu är den stora frågan, vad har Apple i kikaren under 2021?

 

Summering av 2020

 

Årets början
Det kommer att bli svårt att nämna allting Apple lyckades ta sig an under 2020 så detta kommer bli en halvknackig summering, men vi ska försöka summera de mest relevantahändelserna från Apples sida. De sparkade igång året i mars med en ny Ipad pro och några nya versioner av deras datorer.

Sommarspurten
I juni kom det en stor nyhet när Apple gick ut med nyheten om deras alldeles egna Silicon chip. Detta ären produkt som Apple utvecklat internt hos Apple och kan ersätta intels chip. Detta chip förväntas höja prestandansamtöka batteritiden avsevärt.

 

 
Slutet av året
Traditionsenligt i oktober månad så släppte Apple sina nya mobiltelefoner Iphone 12 i olika versioner vilket såklart alltid är lika spännande. Däremellan så skedde lite andra små saker. De avslutade året med att gå ut med nyheten om Airpods max, overear hörlurar med brusreducering.

Detta i ett nötskal, är Apples år 2020. Som ni ser skedde en hel del och jag har inte ens nämnt allt, så hur ska man toppa detta under 2021 och vad kan vi förvänta oss?

 

2021 spekulationer

 

 
Iphone 13
Det har ryktats om att Apple kommer låta fingeravtrycksläsaren göra en comeback då den saknats och föredragits över faceID. Det har också varit mycket spekulationer kring att nya Iphone 13 inte kommer ha något port uttag överhuvudtaget, detta låter ju helt galet. Oavsett, med portar eller inte så kommer det inte påverka din förmåga att använda telefonen, surfa och exempelvis kolla in https://se.unibet.tv/ samt kolla Netflix.com och HBO på mobilen.

 

 
M2?
Vi förväntar oss såklart också en uppdaterad version på deras egna silicon chip m1, kanske en m2 version eller någonting dylikt. Detta chip har inte varit någon besvikelse och är någonting jag faktiskt använder själv. Att se en uppdatering av det hade varit alldeles ljuvligt och såklart även väldigt förväntat.

 

 
Airtags?
De har också pratats en hel del om att Apple kommer lansera en helt ny produkt som heter Airtags. Ryktet säger att dessa kommer att kunna kopplas på olika saker och sedan kan du finna dem i ”hitta min Iphone” läget. Detta vore ett alldeles galant komplement till deras redan bredda arsenal av coola gadgets. Tänk er att aldrig behöva leta efter nycklar eller plånboken någonsin igen?

Det här ryktet fick en hel del luft under vingarna då det av misstag bekräftades under 2020 i en produktvideo. Detta låter otroligt spännande och jag ser verkligen fram emot vad Apple har för sig under 2021.

 

 
Slutsats
Att säga att 2020 var ett bra år för Apple vore nästan en underdrift. Att toppa det under 2021 kan bli ganska svårt, men jag tror attde har en hel del intressanta saker i kikaren. Det enda vi kan göra nu är att vänta och se!

 

Pierre Jönsson Ågren
pierre@borasnyheter.se