Joacim Nymann, Kinds GoGreen CK, blev trefaldig svensk Trial-mästare när finalen i inomhus-Trial genomfördes i Söderhamn idag. Årets mästerskap blev extra spännande, eftersom storfavoriten hade bommat i sista kvaltävlingen och låg fyra när finalen satte igång. Joacim Nymann lyckades dock göra en prickfri sista sektion och vann guldet före Tobias Hult, CK Dainon.

Bronsplatsen gick till Alexander Karlsson, Kinds GoGreen CK Den fjärde finalisten, Viktor Hedin, CK Dainon gjorde en mycket bra final med två av tre felfria sektioner på en bana som var mycket högre och svårare än tidigare år.

”Cyklisterna har visat på mycket hög klass och har alla har gjort mycket fina tävlingar på en bana som var betydligt svårare och mer utmanande än tidigare år”, säger Mats Hult, förbundskapten för Trial och banansvarig.

”Banan passade mig perfekt, den var riktigt svår, men det är på svåra banor som jag presterar bäst”, säger den trefaldiga svenska mästaren Joacim Nymann.

Svenska mästerskapen i Trial inomhus arrangerades i samband med SM-veckan vinter i Söderhamn, en final med fin inramning av en publikfylld arena och direktsändning i SVT:s Vinterstudio.

Nästa chans att se ett mästerskap i Trial blir den 17 juni, då Trial-SM utomhus kommer att gå av stapeln, oklart var, men så snart plats är klar publiceras information på scf.se/trial.

Resultat SM Trial inomhus 2017:

1) Joacim Nymann, Kinds GoGreen CK (4 prickar)

2) Tobias Hult, CK Dainon, (10 prickar)

3) Alexander Karlsson, Kinds GoGreen CK, (11 prickar).

4) Viktor Hedin, CK Dainon, (12 prickar)

Kommande SM-tävlingar på cykel 2017

Följande datum är fastställda:

17 juni, SM i Trial utomhus (ort ej klar)

22-25 juni, SM Landsväg tempo/linje och paracykel tempo i Burseryd (Arr: Burseryd IF)

30 juni – 7 juli, SM landsväg kortdisans i Borås, SM-veckan (Arrangör: Borås CK)

20-23 juli, SM Mountainbike XCO/XCE i Värnamo. (Arrangör: Mix Sports Club)

5 augusti, SM Mountainbike XCM i Motala (Arrangör: Team 1571 MTB Challenge)