Borås

​Borås Stadsteater tar sats för ännu bättre scenkonst

Med den nya rollen scenkonstutvecklare satsar Borås Stadsteater på att öka utveckling inom det konstnärliga området och göra publikens röst till en mer aktiv del av vad som spelas på teatern.

I praktiken ska scenkonstutvecklares uppgift handlar om vilka pjäser som spelas, hur de gestaltas och av vilka. Målet med rollen är att ytterligare lyfta teaterns utbud till en högre nivå av relevans, attraktionskraft, bredd och mångfald. Teatern ökar bevakningen av tendenser inom samhället, samtiden och scenkonstområdet samt gör publikens röst till en mer aktiv del i teaterns beslut om vilka pjäser som ska spelas.

– Borås Stadsteater ska vara en självklar del av kulturlivet i Borås. Och det ska vi vara med högkvalitativa scenkonstupplevelser i framkant som både berör, utmanar och tilltalar vår publik. För att bli ännu vassare på detta satsar vi nu på en ny roll med fokus enbart på den konstnärliga utvecklingen i syfte att ännu fler ska känna att Borås Stadsteater finns till för dem, säger Marie Nyman, teaterchef på Borås Stadsteater

Rollen har rekryterats internt och tillfallit Mikael Dahl, tidigare anställd som skådespelare på teatern.

– Det känns jätteroligt! Jag har alltid intresserat mig för konstnärliga frågor ur ett större perspektiv än som skådespelare och tycker det känns otroligt roligt och spännande att få möjligheten att arbeta med och stärka teaterns konstnärliga utveckling på ett mer långsiktigt plan, säger Mikael Dahl.

Pierre Jönsson Ågren
pierre@borasnyheter.se

Har du bilder? Ladda upp här!