Borås

  • Foto: Pierre Jönsson Ågren / Arkivbild

Textilhögskolan välkomnar till Öppet hus

Den 27 januari är det dags för det årliga Öppet hus på Textilhögskolan, vid Högskolan i Borås. Dagen bjuder på guidade turer, presentationer av utbildningar och möjlighet att ställa frågor till studenter och studievägledare.

Textilhögskolans Öppet hus lockar många intresserade besökare inte bara från Boråsområdet.

– Det brukar komma folk från hela Sverige för att kolla in vad Textilhögskolan har att erbjuda. Våra guidade turer är väldigt uppskattade, inte bara av presumtiva studenter, säger Anneli Bentzlin, eventkoordinator vid Högskolan i Borås och ansvarig för Öppet hus.

Under dagen presenteras de olika utbildningsprogrammen som ges vid Textilhögskolan och samtidigt släpps ansökningsuppgifterna för utbildningarna Modedesign och Textildesign.

– Vi berättar om våra kandidatutbildningar och om hur det är att studera här. Nytt för i år är att det konstnärliga masterprogrammet i mode- och textildesign också kommer att presenteras under dagen, säger Anneli Bentzlin.

Utöver det finns det möjlighet att mingla med nuvarande studenter för att höra mer om utbildningarna, studentlivet, med mera. Det finns även studievägledare på plats som kan svara på frågor.

– Textilhögskolans Öppet hus är ett bra tillfälle för att se en unik miljö och få svar på sina funderingar och tankar om Textilhögskolan. Den möjligheten får du bara under den här dagen, säger Anneli Bentzlin.

Pierre Jönsson Ågren
pierre@borasnyheter.se