Borås

Sveriges ledande leverantörer väljer att tillverka produkter i Borås

Borås var tidigare känt för sina postorderföretag och sin blomstrande textilindustri som gav upphov till smeknamnet Textilstaden. Än idag väljer flera företag att tillverka sina produkter i Borås.

Det goda företagsklimatet i Borås har lett till att flera nya industrier har växt fram under de senaste åren. Textilindustrin är fortfarande stark, men även andra företag har etablerat sig i staden. I dag finns det till exempel många olika tryckerier som används av olika företag. Två av Sveriges största leverantörer inom pappersprodukter har valt att använda sig av ett tryckeri i Borås för att tillverka sina produkter.

Posters och tavlor från Paper Town
Paper Town tillverkar posters, prints och tavlor med motiv från designers samt fotografer från hela världen. En av deras populära kollektioner heter Digital Drawings och består av abstrakta, enkla motiv som passar den Skandinaviska inredningsdesignen. Företagets VD Julia M. Gustafsson skapar även egna motiv som är baserade på konstnärliga fotografier. Totalt har företaget cirka 800 motiv att välja mellan och urvalet uppdateras ständigt.

Paper Town är baserade i Kungsbacka, Halland och är ett systerföretag till Card Store AB. År 2018 öppnade bolaget upp för återförsäljare i Sverige och Norge som idag kan erbjuda Paper Towns sortiment i sina butiker. Alla posters och tubetiketter som säljs till återförsäljare trycks idag uteslutande i Borås. Paper Town och deras samarbetande tryckeri i Borås trycker upp alla beställningar två gånger i månaden. Eftersom tryckningen sker efter de beställningar som har kommit in är processen mer miljövänlig än om tryckningarna hade skett oftare. Det är inte nödvändigt att hålla ett lager med posters och det trycks inte heller någonting i onödan.

Kort som trycks i Borås
Card Store är en av Sveriges ledande kortleverantörer och deras exklusiva kort trycks i Borås samt Göteborg. Företaget har tio olika kortkollektioner som säljs i över 10 000 butiker över hela världen. Sverige, Norge, Finland, Australien, Österrike och Hawaii är några av de länder där kort från Card Store går att köpa. I deras kollektioner finns det motiv som passar till alla olika tillfällen i livet, som till exempel bröllop, födelsedagar, dop och begravningar. Det finns även exklusiva kort som har designats av konstnären Annica Pettersson.

Eftersom Paper Town AB är systerföretag till Card Store AB finns även alla posters från Paper Town med i deras sortiment för grossister. Företagen använder sig även av samma tryckeri i Borås. Card Stores unika försäljningspunkt är att deras kort är 100 procent tillverkade i Sverige. Eftersom företaget själva är baserade i Kungsbacka är det en lokal lösning som passar in i företagets visioner. Att kunna erbjuda en produkt som är närproducerad är ett av deras mål med sin verksamhet som alltid har miljön i fokus.

Pierre Jönsson Ågren
pierre@borasnyheter.se