Alice Granstedt gjorde blott sin andra match i A-landslaget – och dominerade stundtals mot Finland i Finnkampen i Falun. I andra perioden gjorde hon två mål, varav det andra var en riktig delikatess. Sverige vann med 8-5. Jag mår fantastiskt bra. Det var härligt att vinna, säger hon.

Damlandslaget, som laddar för VM i december, spelade i dag det andra mötet mot Finland i Finnkampen. Efter 3-2-segern i fredags höjde Sverige nu tempot – framför allt i andra perioden.

– Vi sa innan matchen att vi skulle gå ut och vara aggressiva och visa attityd. I anda perioden sa vi det igen, och då gjorde vi det, säger Alice Granstedt.

Granstedt, som gjorde debut i A-landslaget i och med matchen i fredags, fick fortsatt förtroende i dag. Och det bar frukt.

I den andra perioden, när Sverige gjorde sex mål, stod Granstedt för två. Först gjorde hon 5-2-målet, och tre minuter senare var det dags igen.

Granstedt fick bollen på mittplan och spelade ut till Sofia Joelsson, som på en touch frispelade Granstedt. Utan att tveka sprätte hon upp bollen i målvaktens första kryss.

– Det var stolpe-stolpe in. Jag såg inte att den gick in först. Men det vara bara att sätta dit den, säger Granstedt.

7-3 efter den andra perioden blev till slut 8-5 till Sverige. Granstedt blev dessutom utsedd till matchens lirare.

Den efterföljande straffläggningen vann Sverige också, vilket innebär att det totalt står 7-2 inför den sista matchen. Därmed har Sverige redan nu vunnit Finnkampen totalt.