Alingsås

Prinsparken blir lysande cirkus under Barnens Lights

Prinsparken förvandlas till en lysande cirkus under Lights in Alingsås. Det ska bli en plats där vi hoppas att besökarna ska få uppleva en gnutta lysande cirkusmagi, förklarar konstnären Malin Wallin.

Barnens Lights är en av de stora satsningarna under Lights in Alingsås och i år är aktiviteterna inte bara många – utan håller hög klass. Allt från familjeturer ordnade av Alströmergymnasister till Komtek-projekt i förskolorna och Barnens Lights. En av höjdpunkterna blir förvandlingen av Prinsparken, signerat konstnären Malin Wallin.

Ett välkänt namn i Lights in Alingsås-sammanhang. Det var en av hennes Lights in Alingsås- kreationer från ett tidigare år som inspirerade henne till vad som nu ska växa fram i Prinsparken. En satsning som möjliggjorts tack vare framför allt Sparbanken Alingsås.
– För några år sedan gjorde jag en ljusgunga under Lights och när jag kom till Prinsparken och försökte lyssna till alla de lekar den här plats har fått uppleva blev det väldigt tydligt för mig att det var utifrån gungorna, rutschkanan, hästen och bänkarna jag ville utgå. Jag ville utgå från leken och göra det möjligt för den att fortsätta även på kvällarna.

Tankarna tog fart och med vimplar, den lysande gungan, fakirskuggspel, lysande lindans, världens starkaste tyngdlyfterska och publikbänkar hade plötsligt en cirkus tagit form. En lysande sådan. Något som var självklart från början var att cirkusen skulle få ljud. Detta blev ett uppdrag för kompositöre, och Malins man, Kristoffer Wallin som skrivit glad, rytmisk musik med skratt och barnröster. Musiken och ljuslekarna vill bjuda in liten som stor att bli en del av ljuscirkusen.
– Jag tänker mig att det är en plats där besökarna ges möjlighet att bli en del av cirkusen på sitt eget sätt. Här är liksom alla stjärnor, oavsett om du är publik eller cirkusartist, säger Malin och ler.

Angelica Larsson, projektledare för Lights in Alingsås är extra glad över att det är just Malin Wallin som nu ska mejsla fram en av höjdpunkterna i det som kallas ”Barnens Lights”.
– Malin är en fantastisk konstnär och resurs och jag vet att allt hon tar i blir guld. Som barnfamilj är det här något man definitivt inte vill missa. Det är ett lite uttjatat ord kanske men jag skulle vilja påstå, innan det ens är färdigt , att det här kommer bli något magiskt, säger hon.

Pierre Jönsson Ågren
pierre@borasnyheter.se

Har du bilder? Ladda upp här!