Borås

Det här kan du göra i Borås under mellandagarna

Julen är på snabb ingång och här i Borås går stämningen verkligen att ta på. Trots att själva julafton är en högtid många ser fram emot kan mellandagarna ibland bli desto tråkigare. Vad kan då vara bättre än att få en lista på saker du kan hitta på i mellandagarna?

De där dagarna som kläms in mellan jul och nyår kan ibland kännas eviga. Vi vet alla tristessen som kan smyga sig på när man är instängd med hela sin släkt i ett hus i nästan en vecka. Inte för att man inte älskar släkten, såklart inte, utan för att ledigheten ibland är lite för lång bara. Så, för att råda bot på det hela kan det vara bra att ha några ess i rockärmen.

Här är vår lista på aktiviteter du kan göra i Borås under mellandagarna:

Textilmuseet i Borås
I textilstaden Borås är det såklart en självklarhet att man ska besöka textilmuseet. När var senaste gången du gjorde det egentligen? På textilmuseet kan du få upptäcka och utforska textilier och mode genom tiderna. Under mellandagarna har museet öppen både fredag den 27 december 11-17, lördag den 28 december 11-17 och söndag den 29 december 11-16. Passa på att ta en resa genom historien.

Hop n Pop i Borås
Har du någonsin besökt Borås trampolinpark Hop n Pop? Om inte så är det nog dags nu. I trampolinparken kan hela familjen njuta av ett roligt äventyr och aktivera sig tillsammans. Det finns ett enorm utbud av olika aktiviteter hos Hop n Pop så det är bara att välja och vraka. Även de har öppet 27-29 december 10-18 alla dagar.

Gå på bio
Att gå på bio är inte bara mysigt utan något som många familjer har som tradition under mellandagarna. Att gå på bio i Borås är ett utmärkt val av aktivitet under julhelgen och genom att boka biljetter online får du full koll på såväl visningstider som öppettider.

Spela spel hemma
Om man fortfarande orkar ge sig på ett brädspel med familjen ska man såklart göra det. Men man kan också unna sig ett ensamspel på mobilen. Till exempel kan du testa Goplays casino med snabb registrering för att få en stund för dig själv i mellandagarna.

Motionera
Det må låta som ett tråkigt tips. Men ack så viktigt. Efter all julmat är det bra för kroppen att komma ut och röra på sig lite. I Borås finns det en mängd olika mysiga promenadstråk där du kan avnjuta en ensam promenad eller dra med dig hela släkten. Effekterna av motion är otaliga men den kanske allra viktigaste är att du orkar med släkten ända fram till nyår! Och vem vill inte det?

Pierre Jönsson Ågren
pierre@borasnyheter.se