Sport

  • Foto: Celine Stucki / WCF

Curling: VM Mixed inleder den internationella tävlingssäsongen

Curling är en av de snabbast växande vintersporterna i världen och mixed-VM som startar imorgon fredag är ett tydligt exempel på utvecklingen. Startfältet är rekordstort med 38 deltagande länder. 

Lagen består av två tjejer och två killar där Sverige är representerade av Svenska Mästarna 2017, som är en meriterad mix från säsongens landslagstrupp:

Sofia Mabergs, till vardags i OS-laget Team Hasselborg från Sundbybergs CK. Regerande juniorvärldsmästaren Isabella Wranå från Team Panthera, Sundbybergs CK. Johannes Patz och Patrik Mabergs från Team Mabergs, Skellefteå CK som också ingår i årets landslagstrupp. Coach för VM-laget är Flemming Patz, också han från Team Mabergs, Skellefteå CK.

VM Mixed 2017 avgörs i Champéry, Schweiz och är det tredje världsmästerskapet i disciplinen och där Sverige har ett fint facit med silvermedaljer de två senaste åren.

Gruppspelet inleds imorgon fredag 6 oktober men Sverige, som spelar i grupp B, startar VM med premiärmatch mot Vitryssland lördag kl 20:00. I grupp B återfinns också Brasilien, Frankrike, Italien, Lettland och USA.

Övriga grupper:
Grupp A: Kroatien, Estland, Ungern, Japan, Ryssland (regerande världsmästare), Slovenien och Wales
Grupp C: Danmark, Spanien, Irland, Kazakstan, Korea, Luxemburg, Nya Zeeland och Skottland
Grupp D: Österrike, Tjeckien, Finland, Hongkong, Israel, Norge, värdar Schweiz och Slovakien
Grupp E: Australien, Kanada, Kina, England, Tyskland, Nederländerna, Polen och Turkiet

Efter avslutat gruppspel väntar slutspel som inleds fredag 13 oktober kl 09:00

Pierre Jönsson Ågren
pierre@borasnyheter.se