Lions Clubs International Sverige arrangerar varje år ett stort riksmöte som samlar nästan 800 medlemmar. Den 7-9 maj 2021 har man beslutat förlägga det stora mötet till Borås och det nya kongresshuset. Det är ett antal klubbar i Borås som tillsammans står som värd för mötet.

– Vi fick frågan från Lions Sverige om att arrangera vårt riksmöte och eftersom man centralt tar större ansvar för kongressen kunde vi lokalt ta åt oss att stå värd. Men också för att vi i Borås fått ett kongresshus. Utan det hade det inte funkat, säger Bertil Tunje, sammankallande Lions Club Borås/Lions Club Ullsaxen.

Lions är en av världens största hjälporganisationer med 1,4 miljoner medlemmar. Medlemmarna engagerar sig ideellt i olika samhälls- och hjälpprojekt för att göra världen till en bättre värld att leva i.

– Jättekul att vi fått ytterligare en kongress till Borås och vårt nya kongresshus. Också kul att vi fått hit en föreningskongress. Vi hoppas med det att fler fritidsföreningar får upp ögonen för Borås som bra stad att bjuda in sina föreningars nationella och internationella möten, säger Erik Johnson, projektledare på Borås Convention Bureau.

Lionsklubbarna i Borås har redan haft ett möte i kongresshuset. Under öppet-hus-dagarna var Lions på plats med en liten grupp och fick dels känna av ett välfyllt hus och också möjlighet att fundera på förslag till stadens 400 årsfirande.

– Det är verkligen ett imponerade kongresshus Borås byggt och vi har fått jättefint mottagande av både våra lokala klubbar och Borås Convention Bureau. Vi ser fram emot att få bjuda in våra medlemmar till ett jubilerande Borås, säger Annette Eiserman-Wikström, ordförande i Lions Sveriges Riksmöteskommitté.