Sverige

Nu finns Styr & Ställ-cyklarna året runt i Göteborg

Lånecykelsystemet Styr & Ställ i Göteborg kommer i fortsättningen att vara öppet året runt istället för att cyklarna tas in under några vintermånader.

Detta har Göteborgs Stad genom trafikkontoret nu kommit överens med entreprenören JCDecaux om.

  • Vi har märkt att det fungerar alldeles utmärkt att ha cyklarna ute i november och december, så nu vill vi testa om det finns en efterfrågan även i januari och februari. Det kommer ju trots allt inte så mycket snö under vintrarna nu och om det skulle göra det har vi snöröjning som ska göra det smidigt att komma fram på cykel ändå, säger Sara Boije af Gennäs, projektledare på trafikkontoret.

Tidigare vintrar har lånecyklarna samlats in vid årsskiftet och sedan placerats ut igen till 1 mars.

  • Vi tror att det finns en efterfrågan bland dem som kanske ställer in sin egen cykel för vintern men ändå vill göra en del av resan med en lånecykel vissa dagar, och för kollektivtrafikresenärer som vill ta lånecykel sista delen av en resa, säger Sara Boije af Gennäs.

 

Pierre Jönsson Ågren
pierre@borasnyheter.se