Vi behöver stärka försvarsförmågan i hela landet. Centerpartiet har varit med i samtliga överenskommelser som gett försvaret mer pengar de senaste åren. Nu går vi vidare och satsar ytterligare 2,2 miljarder på försvaret.

–  Sverige behöver en stärkt försvarsförmåga och Centerpartiet går nu fram med ytterligare 2,2 miljarder till det svenska försvaret, säger Annie Lööf.

I Centerpartiets kommande budgetmotion, som presenteras inom kort, satsar vi 2,2 miljarder extra på försvaret. 1,1 miljard per år 2019 och 2020. Detta utöver det mångmiljardtillskott som C varit med om att förhandla fram i den senaste försvarsöverenskommelsen.

– Centerpartiet vill se ett starkare svenskt försvar. Med de extra 2,2 miljarderna förbättrar vi förutsättningarna för Försvarsmaktens totala utveckling, säger Annie Lööf.

– Vi vill stärka försvarsförmågan i hela landet. Då måste vi se till helheten. Då behöver vi förstärkt luftvärn snabbare, precis som vi behöver bättre utbildad och utrustad personal, avslutar Annie Lööf.