Alingsås

Samarbete med gymnasieleever för lysande familjeturer

Barn- och fritidstvåorna på Alströmergymnasiet skapar en sagovandring för barn under årets Lights. Det blir fyra spännande turer att anmäla sig till, berättar läraren Malin von Lepkowski.

Vilka är bättre på att skapa något för barn än Alingsås egna gymnasielever med inriktning barn- och fritid, tänkte Lights in Alingsås. Frågan ställdes, och hamnade rätt. Lektionstimmarna i ämnet ”Skapande verksamhet” har nu haft ett tydligt mål. Med bara veckor kvar till starten av årets slinga så är den alternativa slingan för barn planerad och så gott som klar.
– Våra tvåor har tillsammans med lärarna jobbat hårt under hösten med att sätta ihop en sagorunda för barn, där vi utgått från årets tema med känslor, berättar Malin.

Grundtanken är att barnen ska få vara delaktiga i en saga där känslor spelar stor roll. Som ju också är årets tema för Lights in Alingsås.
– Jag tror det kommer bli en spännande upplevelse, det känns väldigt bra, menar Malin.

Även eleverna är glada över att vara en del av årets Lightssatsning på barn.
– Vi har lagt mycket fokus på sagorna, och det blir lite andra saker också. Som ansiktsmålning, berättar Matilda som är en av eleverna. Klasskompisen Anton fyller i:
-Det har varit väldigt roligt att jobba med så nu hoppas vi att det blir mycket barn som kommer också.

Lights in Alingsås eventkoordinator Anna Grill menar att satsningen är helt i linje med hur Lights vill jobba.
– Ett skolexempel på när vi kan använda resurser som finns inom kommunen för att skapa mervärde för besökarna. Jag tror att det kan bli en fortsättning av detta,säger hon.

Pierre Jönsson Ågren
pierre@borasnyheter.se

Har du bilder? Ladda upp här!