Alingsås

  • Daniel Flipsson, kommunalråd (M), Dennis Andersson, generalsekreterare, Gothia Cup, Morgan Svensson, kassör, Alingsås IF

Gothia Cup till Alingsås 2018

Nu har Gothia Cup, Alingsås IF och Alingsås kommun skrivit på en avsiktsförklaring som gör det klart att Gothia Cup förlägger en del av turneringen i Alingsås 2018. 

I avsiktsförklaringen finns det bland annat med att kommunen går in med resurser i form en samordnare, ställer skolor och kök till förfogande samt hjälper till med marknadsföring.

– Vi som kommun är angelägna att få den här typen av arrangemang och vill bidra till att göra det här möjligt. Marknadsföringen av Alingsås kommer spridas i hela världen och väl när de kommer hit kommer det att gynna handeln, men även övriga näringar, säger Daniel Filipsson (M), kommunalråd i Alingsås kommun.

Sammanlagt räknar man med cirka 150 lag och omkring 2500 spelare till Alingsås vecka 29 nästa år för gruppspelsmatcher och första slutspelsomgången. Förutom spelare räknar man bland annat med ett par tusen anhöriga, som ska titta på matcherna, ha boende och passande utflyktsmål.

– Gothia Cup i Alingsås kommer att marknadsföras som ett eget koncept, där deltagande lag ska känna småstadsidyllens närhet mellan förläggning, spelplats, shopping och stadskärnan, säger Dennis Andersson, generalsekreterare för Gothia Cup.

En av de stora utmaningarna är logistiken, något som även kommunen kommer att hjälpa till med.

– Vi måste hitta ett bra sätt att lösa kommunikationen, både med bussar och för att knyta an till pendeln, fortsätter Dennis.

Att Gothia Cup överhuvudtaget är aktuellt att läggas i Alingsås beror till stor del på Lennart Svahn som har ett förflutet som spelare i BK Häcken och numera sitter i marknadsgruppen för Alingsås IF.

– Gothia växer, det sammanfaller väl med vårt intresse att göra något med vår intäktssida och höja intresset kring fotboll i Alingsås, säger Lennart Svahn.

Pierre Jönsson Ågren
pierre@borasnyheter.se