Efter elva år var Pixbo Wallenstams damer tillbaka i SM-finalen, och visst tog de också det historiska guldet mot KAIS Mora, efter seger med 6-5 i en superjämn drabbning.

Tabellettan Pixbo Wallenstam krönte sin supersäsong med ett SM-guld i Tele2 Arena. Laget gick rent under SM-slutspelet och visade att de ville avsluta säsongen snyggt också.

I finalen mot de regerande mästarna KAIS Mora, inför 13.456 åskådare, gick Pixbo upp i en 3-1-ledning i första perioden.

– Vi var ett starkt lag rakt igenom. Vi var lite skakiga i första perioden, vi spelade inte som vi ska. Sedan kom vi in i det och spelade som vi ska. Vi vet vad vi kan, säger backen Stephanie Boberg.

KAIS Mora kom dock tillbaka. Efter drygt halva matchen passade Årets spelare Anna Wijk fram radarpolaren Malin Andréason till 4-3. Pixbo hade dock mer att ge.

17-åriga Frida Ahlstrand satte kvitteringen och Eliska Krupnova gjorde 5-4 i slutet av den andra perioden.

I den tredje perioden utökade Caroline Böcker till 6-4 efter nio minuter. Då blev Moa Tschöps reducering några minuter före slutsignalen inte värd något. SM-guldet var Pixbo Wallenstams första genom tiderna på damsidan.

– Det blir en riktig fest. Vi kommer dansa på rummet. Sedan är det bankett, sedan ska vi festa loss i kväll, säger Boberg.