Helgen den 12-13 mars avgörs Götalandsmästerskapen i friidrott i Ryahallen i Borås. Tävlingen är öppen för friidrottare 13-14 år, arrangeras av IK Ymer Friidrott, och lockar upp emot 400 aktiva från hela Götaland till Borås och Ryahallen.

Aktiva från inte mindre än 140 kommuner och landskapen Blekinge, Bohuslän, Dalsland, Halland, Skåne, Småland, Västergötland, Östergötland, Gotland och Öland kommer att finnas på plats i Borås under tävlingshelgen.

– Just nu är det full fart, det här är ett jätteevenemang att genomföra inomhus med så många aktiva. Med anledning av åldern på de aktiva, kommer så klart också en hel del ledare, föräldrar och släktingar med för att hjälpa till och titta på tävlingarna. Vi fick arrangemanget väldigt sent men är övertygade om att vi kommer genomföra bra tävlingar i Ryahallen och arenan ligger perfekt för att de aktiva med familjer även ska hinna uppleva Borås, säger tävlingsledare Carina Ljung, IK Ymer.

IK Ymer har på senare år arrangerat flera större tävlingar, SM 2013, lag-SM under SM-veckan 2014, veteran-SM under 2015 och är en av två potentiella värdstäder i Sverige för U23 EM 2019. Till det ska läggas flera andra nationella tävlingar och ungdomsarrangemang.

– Det ligger precis i linje med tankarna vi hade när vi rustade Ryavallen för SM 2013. Vi ville ha flera större tävlingar och mästerskap med siktet inställt på EM-tävlingar. IK Ymer är en stark arrangörsförening och vi har väldigt fina förutsättningar med Ryavallen och Ryahallen ”vägg-i-vägg”. Dessutom har vi ett starkt centrumnära eventområde med kringliggande arenor och hallar som kan nyttjas i anslutning, säger Tommy Jingfors.

Se morgondagens stjärnor inom svensk friidrott. Tävlingarna hålls i Ryahallen 12-13 mars med fri entré.