Sverige skickar en trupp på 111 personer till Korea. Universiaden pågår mellan den 3-14 juli i Gwangju. Ulricehamn är representerat av Alexander Brorsson som också var med för två år sedan i ryska Kazan. Då fick han till karriärens näst bästa tid och siktar nu ännu högre. Den svenska truppen innehåller flera meriterade idrottare, exempelvis Josefin Vesterberg som just är hemkommen från Ungern där hon spelat basket-EM.

Universiaden är en av världens största tävlingar och har arrangerats vartannat år sedan 1959. Tävlingarna håller högsta internationella klass och brukar fungera som förberedelse inför kommande landslagsuppdrag och stora internationella mästerskap. I årets Universiad deltar cirka 13 500 idrottare vilket är fler än på London-OS.

– Vi ser fram emot ett högklassigt arrangemang med mängder av duktiga studentidrottare. För deltagarna är en Universiad ett bra sätt att utveckla sin mästerskapskompetens inför framtiden och förhoppningsvis får vi med oss några medaljer hem, säger Johanna Olsson, generalsekreterare, Sveriges Akademiska Idrottsförbund.

Alexander Brorsson studerar till vardags ekonomi på Linnéuniversitetet i Växjö och han tävlar i 110 m häck.