Borås

​Boråsarna kan hjälpa till med logi inför sommarens friidrottsmästerskap

Sommaren 2019 arrangerar Borås European Athletics U20 Championships med omkring 1.500 friidrottare från 51 nationer. Utöver de väntas medföljande och friidrottsintresserad publik till Borås under mästerskapen den 18-21 juli och nu rustar staden för att ta emot alla gäster på bästa sätt.

– Vi har i dagsläget bokat upp i princip all kommersiell logi som finns i och omkring Borås för de aktiva och representanter för Europeiska friidrottsförbundet, därför vänder vi oss nu till boråsarna med en önskan om hjälp att skapa utökade logimöjligheter, säger Moa Lohne, ansvarig för logi under mästerskapen.

Genom samarbetspartnern Nordic Travel är det möjligt för privatpersoner att på ett enkelt och säkert sätt hyra ut hela eller delar av sitt boende, stugan eller liknande. Det går naturligtvis också bra för föreningar att hyra ut föreningsgårdar, klubblokaler och liknande som är godkända för övernattning. I systemet lägger uthyraren själv upp sitt objekt och berättar om vilka faciliteter som innefattas och sätter prisnivån.

– Det blir en win-win-situation för alla parter. Under tidigare evenemang som SM-veckan och O-Ringen har vi nyttjat liknande tjänster som fungerat mycket bra både för oss som organisation, uthyrare och gäster. Vi får tillgång till en utökad logikapacitet och boråsarna som har plats över eller är iväg på semester kan tjäna en extra slant. Vi vill dock poängtera att det är viktigt att hålla en rimlig prisnivå om man vill få sitt objekt uthyrt, fortsätter Moa.

Organisationen kring European Athletics U20 Championships uppmanar boråsare och föreningar som vill hyra ut att registrera sina objekt snarast.

– Det går fint att registrera uthyrningsobjekt redan nu via länken. Ju tidigare man är ute, desto bättre för alla parter. Registreringen sker genom enkla webbformulär och vår bokningspartner översätter sedan all information om objekten till engelska för bokningssajten, avslutar Moa.

Pierre Jönsson Ågren
pierre@borasnyheter.se